Dirigent

Peter van Moorsel

Al op jonge leeftijd maakte Peter kennis met de koorzang als zangertje in het Tivolikoor in Eindhoven dat in de jaren vijftig en zestig vele concertreizen maakte in het binnen- en buitenland en medewerking verleende aan vele orkestuitvoeringen, zoals de Mattheus Passie, de Carmina Burana, etc. en maakte de overstap van sopraan naar baszanger.

Op de pedagogische academie nam muziek een belangrijke plaats in, waarbij vooral de muziekmethode van Justine Ward hem aansprak. Ook volgde Peter piano- en orgelles bij Richard Kroes. Tevens had hij zangles en studeerde enkele jaren aan het Brabants conservatorium.

Bij het toendertijd beroemde Tivolikoor heeft hij jarenlang de opleiding van jongensstemmen voor zijn rekening genomen en werd assistent-dirigent van Pater Smulders. In 1976 volgde hij Pater Smulders op als dirigent van het Tivolikoor, welke functie hij 25 jaar heeft bekleed.

Hij is ook dirigent en organist geweest van diverse kerkkoren en ook nu nog is hij dirigent-organist in de St. Joriskerk te Eindhoven.
Verder zingt hij al bijna 25 jaar in het Brabantkoor, is dirigent van het Tivoli Projectkoor en van het projectkoor Corda Vocale.

In 2006 kwam de functie van dirigent bij het Leends Accoord vacant, welke functie hij sinds die tijd uitoefent.