Over het koor

 

Het Leends Accoord is een gemengde zangvereniging, die statutair is opgericht in 1984. Het koor heeft ongeveer 30 leden en zingt a-capella. Het repertoire bestaat uit renaissance liederen, volksliedjes in diverse talen (Frans, Duits, Engels en Italiaans), gospels, musicals en religieuze en kerstliederen.
Het koor staat onder leiding van  dirigent Peter van Moorsel

Het koor organiseert in het voorjaar haar eigen Lenteconcert in de kerk van Leende, waarbij meestal een muziek ensemble uit de regio worden uitgenodigd. Tijdens de kersttijd zingt het koor haar traditionele Kerstconcert , vaak samen met een ander regionaal muzikaal ensemble . Dit concert wordt eveneens gegeven in de kerk van Leende evenals de opluistering van de Heilige Mis op 1e kerstdag.
Op verzoek van andere koren of instellingen laat het koor zich ook uitnodigen om concerten te geven.

Het koor wordt op regelmatige tijden ondersteund door een stempedagoge met als doel om koor en stemkwaliteit te verbeteren.

De dagelijkse gang van zaken wordt behartigd door het dagelijks bestuur, dat zich gesteund weet door een aantal taken-commissies. Zoals de activiteitencommissie, de muziekcommissie en de technische commissie.